D'aquesta manera, partint d'aquesta entrada inicial de les pràctiques podré fer una reflexió i comparació al final del blog a partir de totes les entrades que vagi pujant sobre les vivències que tindré a l'escola.
Per començar amb la descripció detallada d'aquests primers dies, cal dir que l'escola en la qual hem trob està situada a les afores de Palma, es a dir, es tracta d'una escola "de poble". Pel que he pogut observar i també segons la meva opinió, pens que aquest tipus d'escoles són més familiars i acollidores que les del centre de Palma ja que es podria dir que pel fet de trobar-se a un poble la majoria de les famílies es conèixen entre elles, amb els professors i amb els nins. Per norma tots els nins conèixen a tots els mestres i viceversa. Dic tot això perque segons el que he pogut observar aquests dies a l'escola i a partir de les meves vivències de més petita a l'escola que jo anava (centre de Palma) hi ha una gran diferència pel que fa a aquest aspecte.
Deixant un poc de costat la reflexió anterior, parlaré un poc de l'aula a la qual estic. Es tracta d'una aula de 1er cicle de Primària, concretament 2n de Primària. En aquesta classe hi ha 26 nins d'entre 7 i 8 anys. D'aquests 26 alumnes n'hi ha un d'ells que té 9 anys i ha repetit per certs problemes d'autoestima i aprenentatge, a la vegada hi ha un altre alumne al qual observaren certes dificultats en l'escriptura i la lectura en diferents àrees, d'aquesta manera procediren a la demanda de suport per a estudiar el cas i posteriorment si era necessari diagnosticar el problema. Cal dir que aquest cas encara està en estudi.
En general es tracta d'un curs que presenta un bon clima de companyerisme i educació, que tenen un bon ritme d'aprenentatge i casi no presenten dificultats en les distintes àrees.
Pel que fa a la metodologia, aquesta m'ha sorprès bastant ja que es tenen molt en compte els sentiments dels infants. Un exemple és la rutina que duen a terme cada dematí. Els alumnes quan entren a l'aula tot d'una agafen una etiqueta que posteriorment enganxen a les seves taules. Aquestes etiquetes presenten un dibuix d'una cara que representa distints sentiments (sorprès, trist, molt content, enamorat...). D'aquesta manera cada dematí la mestra observa les etiquetes que han posat els nins a les seves taules i ho comenten entre tots.
Pens que aquesta activitat és una bona eina per a crear un bon clima d'aula, per a motivar als nins, per allunyar-los de la rutina diaria de llibres i més llibres i per a que els nins entenguin que l'escola no només és un lloc on van a estudiar, aprendre, a que els renyin... Sinó que també és una segona casa per a ells i que d'aquesta manera es sentin bé, sentin que els poden ajudar amb els seus problemes... A la vegada, amb aquesta activitat, els infants es conèixen entre ells i conèixen els sentiments dels seus companys.
No hay comentarios:
Publicar un comentario